Меню сайту КОРЗИНА (0)  
  • Замовлення продукції (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98  
  • Вигідно! Приймаємо і видаємо дисконтно-накопичувальні картки Vivasan -23%
  • Безкоштовна відправка замовлень від 3000 грн. Терміни доставки - 1-2 дні!
ПОВНА ВЕРСІЯ  |  МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ
 
FACEBOOK
 
YOUTUBE  
 
GOOGLE PLAY
Інтернет-магазин vivasan-ukraine.com.ua
Оригінальний продукт компанії Vivasan, Швейцарія

 Розділи сайту

• Головна сторінка

• Пошук по сайту

• Прайс-лист

• Каталог товарів

• Асортимент

• Знижки, акції

• Довідник з ароматерапії

• Поради лікаря

• Про компанію Вівасан

• Сертифікати продукції

• Як зробити замовлення?

• Доставка та оплата

• Бізнес з Вівасан

• Подарунки сайту

• Курси ароматерапії

• Наші контакти

Дисконтна картка Вівасан на пільгових умовах!  Безкоштовна доставка по Україні!

 Каталог Вівасан

• Новинки Вівасан

• Весь каталог Vivasan

• Прайс-лист Vivasan

• Ароматерапія

• Вітаміни

• Для дітей

• Для чоловіків

• Догляд за волоссям

• Догляд за ногами

• Догляд за обличчям

• Догляд за тілом

• Екстракт кісточок грейпфрута

• Ефірні олії

• Композиції ефірних олій

• Лікувальні креми

• Майбутнім мамам

• Мінерально-вітамінні комплекси

• Мультивітамінні та енергетичні напої

• Натуральні антибіотики

• Особиста гігієна

• Фарба для волосся

• Вівасан на кухні

• Подарункові сертифікати Вівасан

• Архів товарів Вівасан

 Довідник

• Статті по ароматерапії, красі та здоров'ю

• Детальний опис ефірних олій

• Довідник по застосуванню ефірних олій

• Основні властивості ефірних олій

• Показання до застосування ефірних олій

• Косметичне застосування ефірних олій

• Психоемоційна корекція ефірними оліями

• Сумісність ефірних олій

• Зведені таблиці ефірних олій

• Склад вітамінів і мінералів в продуктах Vivasan

• Поради лікаря з лікування і профілактики захворювань

• Відео уроки

• Матеріали для завантаження

• Кулінарні рецепти

 Спілкування

• Група Вівасан в Facebook

• Канал Вівасан на Youtube

• Форум Вівасан

• Вебінари

• Розсилка новин

 Лікування з Вівасан

• Поради з лікування і профілактики захворювань

• Довідник по застосуванню ефірних олій

• Антипаразитарна програма

• Очищення організму

• Програма схуднення

• Рекомендації при вагітності

• Зміцнення волосся

• Догляд за проблемною шкірою

 Ваше здоров'я та душевний спокій

• Дихання проти стресу. Безкоштовні заняття для українців

 Випадкова схема лікування з Вівасан

Випадіння волосся. Ефективне лікування натуральними продуктами

Детальна схема лікування

 Скарбничка порад Вівасан

Вечірня ванна, яка допомагає розслабитися і заснути.
У теплу воду (не більше 37 градусів) додайте по 3 краплі ефірних олій лаванди та шавлії мускатної (олію додавайте на невелику кількість меду, солі або вершків, а потім вже в воду). Час прийняття ванни - 10-20 хвилин.

 Нове на сайті

▪ Бальзам Альпійські трави Vivasan, Швейцарія

▪ Базова олія Жожоба Vivasan, Швейцарія

▪ Эфирное масло чайного дерева Vivasan, Швейцария

▪ Ефірна олія чайного дерева Vivasan, Швейцарія

▪ Напиток Артишок горький / Artichoke Apero Vivasan, Швейцария

Інтернет-магазин Vivasan Україна
© 2010-2025

При використанні матеріалів сайту обов'язкове посилання на
www.vivasan-ukraine.com.ua


 

Ми працюємо!

Компанія Вівасан (Vivasan), ШвейцаріяВ нашому інтернет-магазині товарів Вівасан, www.vivasan-ukraine.com.ua Ви можете вибрати і купити продукцію компанії Вівасан (Vivasan): натуральні ефірні олії, лікувальні креми, доглядову косметику, мінерально-вітамінні комплекси, засоби по догляду за волоссям, інші товари для краси та здоров'я зі Швейцарії.

Дивіться повний каталог товарів Вівасан, прайс-лист товарів Вівасан з докладним описом продукції та відгуками покупців.

Доставка продукції Вівасан від 3000 грн. здійснюється безкоштовно. Терміни доставки замовлення - 1-2 дні.

Пропонуємо офіційні дисконтно-накопичувальні картки Вівасан, а також різні акції, знижки та приємні бонуси.

Будемо раді допомогти у виборі та відповісти на Ваші питання!

Безкоштовні консультації з вибору і застосуванню товарів для краси та здоров'я: +38 050 453-73-98 (Viber, Teleram, WhatsApp).
Всі контакти інтернет-магазину Вівасан

З повагою Наталя Кузнецова,
керівник офіційного складу Вівасан в Україні,
адміністратор сайту vivasan-ukraine.com.ua.

 Каталог Vivasan: Офіційний каталог продукції Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Вітаміни, Догляд за волоссям, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні напої та сиропи, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати

Як рахувати калорії

Сторінка українською мовою | Страница на русском языке

📖 Стислий зміст статті: Вплив способів приготування їжі (варіння, смаження, тушкування) на калорійність. Роль харчових волокон та інших компонентів у травленні та засвоєнні поживних речовин. Вплив індивідуальних особливостей організму (метаболізм, мікробіом кишківника) на кількість засвоюваних калорій.

📖 В статті розглянуті: Калорійність їжі, підрахунок калорій, енергетична цінність, приготування їжі, харчові волокна, метаболізм, мікробіом кишечника, засвоєння калорій.

Скільки калорій ми справді отримуємо з їжі? Це питання може здатися простим, але відповідь на нього виявляється набагато складнішим, ніж ми звикли думати. Всі ми звикли звірятися з етикетками продуктів, де вказана калорійність. Однак ці дані відображають лише потенційну енергетичну цінність продукту в ідеальних умовах. На практиці ж калорійність страви може значно змінюватися в залежності від способу приготування та індивідуальних особливостей організму.

Підрахунок калорій - це важливий інструмент для тих, хто стежить за своїм здоров'ям та фігурою. Але як правильно це робити з огляду на всі нюанси? У цій статті ми розповімо фактори, що впливають на калорійність їжі, та розповімо, чому простого погляду на етикетку недостатньо для точного підрахунку.

Ви дізнаєтеся, як різні способи приготування їжі - варіння, смаження, гасіння - впливають на кількість калорій, які ми отримуємо. Ми також обговоримо роль харчових волокон та інших компонентів їжі у процесі травлення та засвоєння поживних речовин. Крім того, стаття містить інформацію про те, як індивідуальні особливості організму, такі як метаболізм та мікробіом кишечника, можуть впливати на те, скільки калорій ми дійсно отримуємо з їжі.

Вплив способів приготування їжі (варіння, смаження, тушкування) на калорійність. Роль харчових волокон та інших компонентів у травленні та засвоєнні поживних речовин.

Як визначити точну енергетичну цінність того, що ми їмо? Мало прочитати, що написано на етикетці - потрібно ще врахувати, як продукт готували, і скільки енергії піде на його перетравлення.

Ті, хто стежить за власною фігурою, особливу увагу звертають на вміст калорій у їжі - купуючи в магазині що-небудь їстівне, така людина насамперед прочитає на етикетці відомості про калорії і скільки чого в продукті міститься: скільки білків, скільки вуглеводів, скільки насичених жирів, скільки ненасичених. Під калорійністю їжі розуміють кількість енергії, яку організм може отримати в разі повного її засвоєння; якщо калорій виявляється більше, ніж нам потрібно, то зайва енергія у вигляді поживних речовин відправиться "на склад" - наприклад, у жирові відкладення. Тож, намагаючись з'їдати якомога менше калорій, ми тим самим захищаємо себе від надлишкової ваги і супутніх їй проблем зі здоров'ям.

Але наскільки інформативні відомості про калорії, які ми читаємо на етикетках? Ні, мова не про те, що виробники навмисно обманюють нас, приховуючи дійсну калорійність продуктів. Просто цифри на упаковці відображають енергетичну цінність їжі, як вона є. Але калорійність, як було сказано вище, визначається засвоєною енергією. А засвоєння поживних речовин залежить від того, що ми з ними зробимо: посмажимо, зваримо, подрібнимо тощо. Якщо ми їмо щось у сирому вигляді, ми втрачаємо вагу, якщо ж з'їмо те ж саме, але після якоїсь обробки, то, навпаки, наберемо вагу - хоча сама по собі калорійність їжі буде в обох випадках однаковою. Деякі продукти вже продаються в подрібненому, перемеленому вигляді (борошно, наприклад), але ж багато чого ми готуємо вдома.

У 2011 році Рейчел Кармоді (Rachel Carmody) і Річард Ренгем (Richard Wrangham) з Гарварду (США) опублікували в журналі PNAS статтю, в якій йшлося про те, що теплове приготування їжі збільшує її калорійність. Порівнюючи енергетичну цінність корму, який готували з термообробкою або без неї, автори роботи переконалися, що в першому випадку миші отримують з їжі більше калорій. А зовсім нещодавно, у жовтні минулого року, в American Journal of Physical Anthropology вийшла ще одна стаття, в якій ті самі дослідники з Гарвардського університету порівнювали, як приготування їжі впливає на засвоєння жирів, білків і вуглеводів. Виявилося, що після готування і жири, і білки, і вуглеводи "приростають" калорійністю - тобто енергія, одержувана від кожного виду поживних молекул, збільшується.

Пояснити це можна на прикладі крохмалю, який, як вважається, забезпечує в середньому половину калорій, споживаних сучасною людиною. У натуральному вигляді він являє собою зернистий порошок, що складається з безлічі гранул - потрапивши в травний тракт, гранули перетравлюються здебільшого в тонкому кишечнику. Якщо крохмаль ми ніяк не готували, то приблизно половина його гранул залишаться неперетравленими і незасвоєними, вони або підуть на корм кишковим бактеріям, або взагалі підуть у відходи. Якщо ж їжа пройшла обробку, то частинки крохмалю з набагато більшою ймовірністю перетравлюватимуться до глюкози, яка без проблем всмокчеться з кишківника в кров.

Але і з приготовленою їжею все не так просто. Якщо прогрітому крохмалю дати охолонути, він кристалізується, перетвориться на осад, і ферментам буде непросто його розщепити. Тобто крохмальні калорії з приготованої, але холодної, щоб не сказати - несвіжої, їжі засвоюватимуться гірше. (Хоча навряд чи хтось спокуситься на дієту з холодних тостів і вчорашніх макаронів.) З іншого боку, на калорійність впливає характер приготування, тобто те, який вигляд має готова страва - яка вона за текстурою, чи тверда, чи м'яка, чи напіврідка тощо. Японські дослідники опублікували 2003 року статтю, в якій описували дослід зі щурами та двома видами корму: частина тварин отримувала звичайний твердий корм, який треба було гризти, іншим же давали щось на кшталт збитої зернової каші, насиченої повітрям.

Маса порцій, енергетична цінність, харчовий склад в обох випадках був однаковий, відрізнявся тільки спосіб приготування. Проте щури, які отримували повітряну кашку, в результаті накопичили на 30% більше жиру, ніж їхні товариші, які харчувалися твердим кормом. Ніякого фокусу тут немає, просто травній системі простіше перетравити напіврідку, повітряну, м'яку масу. На жорстку їжу доводиться витрачати додаткову енергію, щоб її розщепити. Що, до речі, можна помітити за підвищеною температурою тіла: що більше енергії йде на перетравлення, то сильніше тварина розігрівається. Рідка, легкорозщеплювана їжа таких зусиль не вимагає, енергії на перетравлення витрачається мало, і більша ймовірність того, що невитрачений енергетичний запас залишиться в організмі у вигляді жиру.

Заразом, на калорійність їжі впливає те, чи будемо ми її готувати і як саме ми будемо її готувати: смаження і варіння збільшують енергетичну цінність їжі, так само як і подрібнення, перемішування тощо. Не можна сказати, щоб це було таким уже й секретом: від дієтологів часто можна почути, що краще їсти сирі овочі, а не варені або смажені, що хліб із цільнозернового борошна корисніший за хліб зі звичайного білого борошна тощо. Але ось на етикетках - повторимо ще раз - пишуть ті калорії, які можна отримати з повністю розщепленого продукту, без урахування кулінарної обробки та енергетичних витрат на травлення. Звісно, можна зажадати від виробників усі такі варіанти прорахувати і вказати, але, як зауважують Рейчел Кармоді та Річард Ренгем у своїй статті на сайті The Conversation, насправді дуже важко точно оцінити кількість енергії, яку можна отримати від продукту за того чи іншого способу готування. Тож краще просто пам'ятати про фактори, що впливають на калорійність, і планувати свій раціон, виходячи з того, чи потрібно вам отримати якомога більше енергії, чи витратити власні запаси калорій.

Автор: Кирило Стасевич

◄ Назад   ▲ Вгору

Розділ сайту: Статті


Дивіться інші статті:


Концентрація ефірних олій у суміші

Чи можна користуватися простроченими ліками?

Як правильно мити та готувати продукти

Корисні властивості артишоку

Запивання ліків молоком

Ванни з ефірними оліями

Переглянуті товари та рекомендації:


 Інтернет-магазин www.vivasan-ukraine.com.ua » Статті » Як рахувати калорії

 Вам може сподобатися:

Ефірна олія Меліса лимонна Vivasan, Швейцарія

💬 Відгуки покупців на цей товар

Оригінальний товар: Ефірна олія Меліса лимонна Vivasan, Швейцарія

Ефірна олія Меліса - натуральний засіб із заспокійливою, антисептичною та противірусною дією. Підтримує імунітет, серце та дихальну систему, нормалізує тиск і серцевий ритм, покращує концентрацію. Ефективна при стресі, безсонні та депресії, має спазмолітичний, знеболювальний та антигістамінний ефект. Використовується в ароматерапії, догляді за шкірою та волоссям, для зняття втоми. Читати докладніше

 Радимо почитати:

Вплив ефірних олій на вироблення феромонів

Корисна стаття про красу та здоров'я: Вплив ефірних олій на вироблення феромонів

Феромони - це невидимі нитки, які пов'язують нас із навколишнім світом і відіграють ключову роль нашому потягу. Кожна людина має унікальний аромат, який може залучати або відштовхувати. Аромати, які ми вибираємо, підсилюють чи придушують наші природні феромони, впливаючи на наше сприйняття оточуючими та на наше власне самовідчуття. Читати докладніше

 Ваше здоров'я та душевний спокій:

Дихання проти стресу. Безкоштовні заняття для українців

Дихання проти стресу.
Безкоштовні заняття
для українців ♥

Каталог Вівасан

Каталог Вівасан: Офіційний каталог товарів Вівасан, Прайс-лист Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Вітаміни, Догляд за волоссям, Догляд за ногами, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні напої та сиропи, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати Вівасан

Лікування з Вівасан

Лікування з Вівасан: Поради по лікуванню і профілактиці захворювань (алфавітний список), Антипаразитарна програма, Продукція для зміцнення волосся, Продукція для очищення організму, Продукція для проблемної шкіри, Програма для схуднення, Рекомендації при вагітності, Довідник по застосуванню ефірних олій

Спілкування

Спілкування: Группа Вівасан в Facebook, Канал Вівасан на Youtube, Наші контакти та форма зворотнього зв'язку, Політика конфіденційності

 Каталог Вівасан |  Прайс-лист Вівасан  |  Дисконтно-накопичувальна картка  |  Акції та спеціальні пропозиції  |  Онлайн курси ароматерапії

Підписка на новини  |  Запрошуємо на роботу  |  Група Вівасан в Facebook  |  Канал Вівасан на Youtube  |  Політика конфіденційності

Швидке замовлення продукції Vivasan з безкоштовною доставкою по Україні (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98